Reseptit

Haudutettu lehtikaali

Vitamiinipitoinen lehtikaali on maistuva lisuke.
  • 20 min min
  • 4 hengelle

Ainekset

6 kpl
reilunkokoisia lehtikaalinlehtiä
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli tai ½ purjo
2
rkl voita
suolaa
pippuria
1 ½ dl
kasvislientä / valkoviiniä tai niiden sekoitusta
1 rkl
omena-hunajaviinietikkaa
10 g
parmesaania tarjoiluun

Valmistusohjeet

  1. Pese lehtikaali ja hienonna se. Poista lehtiruoti halutessasi, mutta se ei ole välttämätöntä.
  2. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuullota lehtikaalia ja sipuleita voissa pannulla 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kaada joukkoon kasvisliemi tai valkoviini. Voit sekoittaa myös puolet valkoviiniä ja kasvislientä. Anna lehtikaalin muhia kannen alle kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä.
  4. Lehtikaalia ei tarvitse haudutella tätä kauempaa, mutta se kestää pidemmänkin haudutuksen esimerkiksi padoissa, keitoissa ja muhennoksissa.
  5. Lorauta lopuksi joukkoon omena-hunajaviinietikkaa, kuumenna ja raasta päälle parmesaania. Voit lisätä päälle myös rouhittuja siemeniä tai pähkinöitä.

Kommentit

    Näytä lisää