Pumpkin spice latte – amerikkalainen kurpitsalatte

Kira Åkerström-Kekkosen kurpitsajuomassa maistuvat kahvi ja lämpimät mausteet.
  • 1 annos

Ainekset

½ dl (n. 100 g)
kurpitsasosetta (myski- tai talvikurpitsaa)

vettä
1 rkl
normaalisuolaista voita
1/2 tl
jauhettua kanelia
1/4 tl
jauhettua inkivääriä
1/4 tl
jauhettua kardemummaa
1/6 tl
jauhettua neilikkaa
1 1/2 tl
aitoa vaniljauutetta
2 tl
fariinisokeria
1-1½ dl
täysmaitoa
1 dl
vahvaa kuumaa kahvia (tai 1 espresso shotti)

(sokeria)

Valmistusohjeet

  1. Valmista kurpitsasose. Kuori, koverra ja paloittele kurpitsa. Keitä kattilassa runsaassa vedessä kypsäksi, valuta ja siirrä lautaselle.
  2. Lisää joukkoon voi, mausteet ja sokeri ja muussaa haarukalla.
  3. Lämmitä maito ja kaada kahvin kanssa tehosekoittimeen.
  4. Lisää joukkoon maustettu kurpitsasose ja sekoita kuohkeaksi juomaksi. Maista ja lisää halutessasi sokeria ja maitoa. Nauti kuumana.

Kommentit

    Näytä lisää