450 g
myskikurpitsaa
suolaa
oliiviöljyä
chilihiutaleita
1 dl
vihreitä linssejä
Vinaigrette
1
pieni salottisipuli
2 tl
currymaustetta,
2 rkl
omenaviinietikkaa
2 ½ rkl
oliiviöljyä
1 rkl
vaahterasiirappia
suolaa
Lisäksi
½
avokado
2 rkl
rusinoita
½ dl
tiiviisti paineltua tuoretta vahvaa minttua
100 g
fetaa
2 dl
pinaattia
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Kuori, koverra ja leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Levitä uunipellille ja pyörittele suolassa, oliiviöljyssä ja chilihiutaleissa. Paahda, kunnes kurpitsa on pehmennyt.
Keitä linssit paketin ohjeiden mukaisesti. Mausta suolalla keittämisen lopuksi. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, ravistele.
Valmista vinaigrette. Sekoita pienessä kulhossa hienonnettu sipuli ja muut ainekset. Mausta reippaalla suolalla.
Kuutioi avokado, hienonna rusinat ja minttu.
Murustele joukkoon feta. Lisää linssit, lämmin kurpitsa, pinaatti ja maun mukaan vinaigrettea. Sekoita hyvin.