Kurpitsa-linssisalaatti curryvinaigrettella

Värikäs kurpitsasalaatti on ihana syysruoka, joka valmistuu nopeasti.

Pilko kurpitsa aivan pieneksi, että palat ehtivät kypsyä alle 30 minuutissa.

7.10.2015 10:34
Määrä2 hengelle
  • 450 g

    myskikurpitsaa

  • suolaa

  • oliiviöljyä

  • chilihiutaleita

  • 1 dl

    vihreitä linssejä

Vinaigrette

  • 1

    pieni salottisipuli

  • 2 tl

    currymaustetta,

  • 2 rkl

    omenaviinietikkaa

  • 2 ½ rkl

    oliiviöljyä

  • 1 rkl

    vaahterasiirappia

  • suolaa

Lisäksi

  • ½

    avokado

  • 2 rkl

    rusinoita

  • ½ dl

    tiiviisti paineltua tuoretta vahvaa minttua

  • 100 g

    fetaa

  • 2 dl

    pinaattia

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

  2. Kuori, koverra ja leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Levitä uunipellille ja pyörittele suolassa, oliiviöljyssä ja chilihiutaleissa. Paahda, kunnes kurpitsa on pehmennyt.

  3. Keitä linssit paketin ohjeiden mukaisesti. Mausta suolalla keittämisen lopuksi. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, ravistele.

  4. Valmista vinaigrette. Sekoita pienessä kulhossa hienonnettu sipuli ja muut ainekset. Mausta reippaalla suolalla.

  5. Kuutioi avokado, hienonna rusinat ja minttu.

  6. Murustele joukkoon feta. Lisää linssit, lämmin kurpitsa, pinaatti ja maun mukaan vinaigrettea. Sekoita hyvin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit