Reseptit

Kauraletut ja jauhelihatäyte

Karamellisoitu sipuli kruunaa jauhelihatäytteiset kauraletut.
  • 1 t
  • 8
  • 423 kcal / annos

Ainekset


Lettutaikina:
5 dl
kauramaitoa
2
kananmunaa
1½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
½ tl
suolaa
2 rkl
sulatettua voita

Täyte:
2
sipulia
2 rkl
voita
2 rkl
öljyä

ripaus suolaa
200 g
possun jauhelihaa
2 rkl
öljyä
2 rkl
kuivatuista sienistä tehtyä jauhetta esim. suppilovahveroista tai mustatorvisienistä

suolaa, mustapippuria
2 tl
kuivattuja yrttejä esim. persiljaa ja basilikaa
50 g
voimakasta juustoraastetta esim. kotimaista

Jukolan Juustolan valkosipulicheddaria

Valmistusohjeet

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, kaurahiutaleet, suola ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.
  2. Siivuta sipuli renkaiksi. Kuullota sipulia rauhassa voin ja öljyn seoksessa puolisen tuntia. Ripottele päälle vähän sokeria ja jatka kuullotusta vielä pari minuuttia.
  3. Ruskista jauheliha pienessä öljymäärässä. Mausta sienijauheella, suolalla, pippurilla ja kuivatuilla yrteillä. Sekoita ruskistetun lihan joukkoon raastettua juustoa.
  4. Täytä letut jauhelihaseoksella ja taittele kiinni. Tarjoile karamellisoidun sipulin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää