Kauraletut ja jauhelihatäyte - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kauraletut ja jauhelihatäyte

Karamellisoitu sipuli kruunaa jauhelihatäytteiset kauraletut.

24.9.2015 13:19
Määrä8
Valmistusaika1 t
Energia423 kcal / annos

Ainekset

  • Lettutaikina:

  • 5 dl

    kauramaitoa

  • 2

    kananmunaa

  • 1½ dl

    vehnäjauhoja

  • 1 dl

    kaurahiutaleita

  • ½ tl

    suolaa

  • 2 rkl

    sulatettua voita

  • Täyte:

  • 2

    sipulia

  • 2 rkl

    voita

  • 2 rkl

    öljyä

  • ripaus suolaa

  • 200 g

    possun jauhelihaa

  • 2 rkl

    öljyä

  • 2 rkl

    kuivatuista sienistä tehtyä jauhetta esim. suppilovahveroista tai mustatorvisienistä

  • suolaa, mustapippuria

  • 2 tl

    kuivattuja yrttejä esim. persiljaa ja basilikaa

  • 50 g

    voimakasta juustoraastetta esim. kotimaista

  • Jukolan Juustolan valkosipulicheddaria

Valmistusohjeet

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, kaurahiutaleet, suola ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.

  2. Siivuta sipuli renkaiksi. Kuullota sipulia rauhassa voin ja öljyn seoksessa puolisen tuntia. Ripottele päälle vähän sokeria ja jatka kuullotusta vielä pari minuuttia.

  3. Ruskista jauheliha pienessä öljymäärässä. Mausta sienijauheella, suolalla, pippurilla ja kuivatuilla yrteillä. Sekoita ruskistetun lihan joukkoon raastettua juustoa.

  4. Täytä letut jauhelihaseoksella ja taittele kiinni. Tarjoile karamellisoidun sipulin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit