Tattileipä

Maija Silvennoinen upottaa tattisaalista leipään.

Ainekset

½ l
kädenlämpöistä vettä
50 g
tuorehiivaa
1½ tl
suolaa
½ dl
rypsiöljyä
5 dl
spelttijauhoja
2 dl
ruisjauhoja
2 dl
ruishiutaleita

Pinnalle:
½ dl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
10
salvian lehteä
1 dl
parmesaania raasteena
1 dl
emmentaalijuustoa (esim. musta) raasteena
½ l
herkkutatteja viipaleina

sormisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöisen veden joukkoon, ja lisää suola.
  2. Lisää öljy ja jauhot sekä ruishiutaleet. Sekoita puuhaarukalla sekaisin. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.
  3. Kohota noin puoli tuntia lämpimässä paikassa liinan alla.
  4. Sekoita öljyn joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet. Voitele kohonneen leivän pinta varovasti seoksella, ja asettele salvianlehdet päälle.
  5. Levitä tasaisesti juustoraasteet ja tattiviipaleet leivän päälle. Ripottele pinnalle hieman sormisuolaa.
  6. Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia, kunnes leipä on kypsää ja saanut kauniin kullanruskean pinnan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt