Vapun misu eli tiramisu

Vappu Pimiän misun voi huoletta tehdä valmiiksi jo päivää kahta ennen, sillä se vain paranee tekeytyessään.

19.2.2015 11:38
Määrä8–10 annosta

Ainekset

  • Pohja

  • 3

    kananmunaa lasiin mitattuna

  • saman verran sokeria kuin lasissa on munia

  • saman verran vehnäjauhoja kuin lasissa on munia

  • voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun

  • Täyte

  • 2 dl

    vahvaa kahvia

  • 3

    kananmunaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina

  • 6 rkl

    sokeria

  • 1 prk

    mascarponejuustoa

  • 5-6 rkl

    marsalaviiniä

  • Koristeluun

  • tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin pohja. Vatkaa kananmunat sokerin kanssa vaahdoksi. Kääntele joukkoon vehnäjauhot. Voitele ja korppujauhota pyöreä irtopohja- tai piirakkavuoka ja kaada taikina siihen. Paista 180 asteessa 1520 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyden hammastikulla. Kun mitään ei tartu tikkuun, pohja on kypsä. Voit tehdä pohjan valmiiksi myös edellisenä päivänä. Ota mascarpone huoneenlämpöön. Vuoraa reilu pyöreä tai neliön mallinen vuoka kakkupohjalla, voit repiä pohjan osiin tai painaa sen kokonaisena vuoan pohjalle. Kostuta pohja kahvilla. Vatkaa keltuaiset ja 3 rkl sokeria vaahdoksi omassa kulhossaan ja valkuaiset ja 3 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Valkuaisvaahdon pitää olla niin kovaa, että voit kaataa kulhon ylösalaisin, eikä mitään tipu. Sekoita keltuaisvaahtoon vähän lämmennyt mascarpone sekä marsalaviini. Kääntele joukkoon myös valkuaisvaahto, älä enää vatkaa. Levitä vaahtoseos kostutetun kakkupohjan päälle. Laita tiramisu tekeytymään ainakin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle kaakaojauhetta ennen tarjoilua. Jos omistat teepallon, toimii se loistavana sirottelijana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit