Kurpitsapastaa salviamurulla

Kira Åkerström-Kekkosen pastaruoassa on syksyiset maut.
  • 4 annosta

Ainekset


Kurpitsapyre:
350 g
myskikurpitsaa

suolaa

mustapippuria

chilihiutaleita

oliiviöljyä
1 iso
keltasipuli
1 dl
kermaa
2 rkl
pehmeää ricottajuustoa
1/2 dl
vettä
2 tl
sitruunanmehua

Salviamuru:
2 rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1 1/2 dl
pankojauhoja
16
salvianlehteä

suolaa

Lisäksi:
400 g
pennepastaa

Valmistusohjeet

  1.  Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Paloittele kurpitsa. Laita se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pyöräytä suolassa, mustapippurissa, chilissä ja oliiviöljyssä. Paahda kurpitsaa noin 25 minuuttia, kunnes palat ovat pehmenneet ja saaneet väriä.
  3. Suikaloi sipuli. Lorauta pannulle öljyä ja karamellisoi sipulia keskilämmöllä noin 25 minuuttia, kunnes se on ruskeaa ja makeaa. Sekoita sipulia tasaisin väliajoin.
  4. Lisää tehosekoittimeen kerma, ricotta, vesi, sitruunanmehu, karamellisoitu sipuli ja paahdettu kurpitsa. Sekoita pyreeksi. Lisää tarvittaessa vettä ja mausta suolalla.
  5. Valmista muru. Lorauta pannulle oliiviöljyä. Painele veitsen sivulla valkosipulinkynsi kuorineen littanaksi ja lisää öljyn joukkoon pankojauhojen kanssa. Paista sekoittaen noin 30 sekuntia. Lisää salvianlehdet ja paista, kunnes pankojauhot ovat kullankeltaisia ja lehdet kutistuneet. Mausta suolalla ja kaada talouspaperilla vuoratulle lautaselle odottamaan. Heitä valkosipulinkynsi pois.
  6. Keitä pasta ohjeiden mukaisesti. Sekoita joukkoon maun mukaan kurpitsapyrettä. Annostele lautasille ja viimeistele salviamurulla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt