Reseptit
Häränlihatartar ja piparjuurta

Häränlihatartar ja piparjuurta
Piparjuuri tuo luonnetta häränlihatartariin.
Ainekset
- 400 g
- hyvää paistijauhelihaa tai itse jauhettua/raaputettua fileetä
- 1 tl
- raastettua tuoretta piparjuurta
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 1 kpl
- etikkapunajuuri
- 1 kpl
- iso suolakurkku
- 4 rkl
- kapriksia
- 2 kpl
- salottisipulia
- oliiviöljyä
- 4 kpl
- kananmunan keltuaista
- 1 kpl
- pieni punasipuli
- 2-3 rkl
- vehnäjauhoja
Valmistusohjeet
- Mausta jauhettu liha suolalla, pippurilla ja piparjuurella. Anna massan maustua viileässä.
Kuutioi punajuuri, suolakurkku ja salottisipulit pieniksi kuutioiksi. - Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Pyörittele renkaat kananmunan valkuaisessa ja sitten vehnäjauhoissa. Friteeraa sipulirenkaat voissa pannulla ja valuta ne talouspaperin päällä.
- Laita lihamassa kahden leivinpaperin väliin ja kaulitse se ohueksi levyksi. Laita levy papereineen hetkeksi pakastimeen. Ota levy pakkasesta ja leikkaa siitä neljä tasakokoista neliötä. Laita neliö lautaselle ja sivele sen päälle oliiviöljyä.
- Annostele lisäkkeeksi punajuurta, suolakurkkua, salottisipulia ja kapriksia. Viimeistele annos friteeratuilla sipulirenkailla ja kananmunankeltuaisella.
Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki
Kommentit
Näytä lisää