Häränlihatartar ja piparjuurta

Piparjuuri tuo luonnetta häränlihatartariin.

Ainekset

400 g
hyvää paistijauhelihaa tai itse jauhettua/raaputettua fileetä
1 tl
raastettua tuoretta piparjuurta
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 kpl
etikkapunajuuri
1 kpl
iso suolakurkku
4 rkl
kapriksia
2 kpl
salottisipulia
oliiviöljyä
4 kpl
kananmunan keltuaista
1 kpl
pieni punasipuli
2-3 rkl
vehnäjauhoja

Valmistusohjeet

  1. Mausta jauhettu liha suolalla, pippurilla ja piparjuurella. Anna massan maustua viileässä.

    Kuutioi punajuuri, suolakurkku ja salottisipulit pieniksi kuutioiksi.
  2. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Pyörittele renkaat kananmunan valkuaisessa ja sitten vehnäjauhoissa. Friteeraa sipulirenkaat voissa pannulla ja valuta ne talouspaperin päällä.
  3. Laita lihamassa kahden leivinpaperin väliin ja kaulitse se ohueksi levyksi. Laita levy papereineen hetkeksi pakastimeen. Ota levy pakkasesta ja leikkaa siitä neljä tasakokoista neliötä. Laita neliö lautaselle ja sivele sen päälle oliiviöljyä.
  4. Annostele lisäkkeeksi punajuurta, suolakurkkua, salottisipulia ja kapriksia. Viimeistele annos friteeratuilla sipulirenkailla ja kananmunankeltuaisella.

    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää