Häränlihatartar ja piparjuurta

Piparjuuri tuo luonnetta häränlihatartariin.

8.1.2003 14:49

Ainekset

  • 400 g

    hyvää paistijauhelihaa tai itse jauhettua/raaputettua fileetä

  • 1 tl

    raastettua tuoretta piparjuurta

  • suolaa ja mustapippuria myllystä

  • 1 kpl

    etikkapunajuuri

  • 1 kpl

    iso suolakurkku

  • 4 rkl

    kapriksia

  • 2 kpl

    salottisipulia

  • oliiviöljyä

  • 4 kpl

    kananmunan keltuaista

  • 1 kpl

    pieni punasipuli

  • 2-3 rkl

    vehnäjauhoja

Valmistusohjeet

  1. Mausta jauhettu liha suolalla, pippurilla ja piparjuurella. Anna massan maustua viileässä. Kuutioi punajuuri, suolakurkku ja salottisipulit pieniksi kuutioiksi.

  2. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Pyörittele renkaat kananmunan valkuaisessa ja sitten vehnäjauhoissa. Friteeraa sipulirenkaat voissa pannulla ja valuta ne talouspaperin päällä.

  3. Laita lihamassa kahden leivinpaperin väliin ja kaulitse se ohueksi levyksi. Laita levy papereineen hetkeksi pakastimeen. Ota levy pakkasesta ja leikkaa siitä neljä tasakokoista neliötä. Laita neliö lautaselle ja sivele sen päälle oliiviöljyä.

  4. Annostele lisäkkeeksi punajuurta, suolakurkkua, salottisipulia ja kapriksia. Viimeistele annos friteeratuilla sipulirenkailla ja kananmunankeltuaisella. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit