Keltajuurisosekeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Keltajuurisosekeitto

Valkosipulikreemi antaa hyvän säväyksen keltajuurisosekeittoon.

27.8.2003 11:08

Ainekset

  • 6 kpl

    keltajuurta

  • 1 kpl

    sipuli

  • 3 dl

    kermaa

  • 3 dl

    vettä

  • 2-3 rkl

    vaaleaa balsamicoa

  • suolaa

  • valkopippuria

  • 2 rkl

    tuoretta hienonnettua timjamia

  • 1 kpl

    peperonchino

  • Valkosipulikreemi:

  • 1 dl

    creme fraichea

  • tilkka

    sitruunamehua

  • suolaa ja pippuria

  • 2 kpl

    valkosipulinkynttä puristettuna

Valmistusohjeet

  1. Keitä kuoritut keltajuuret ja hienonnettu sipuli kypsäksi suolalla ja timjamilla maustetussa vedessä, siivilöi ja ota keitinvesi talteen. Soseuta keltajuuret ja sipuli, lisää joukkoon kerma, keitinvesi ja kiehauta. Mausta suolalla ja valkopippurilla sekä peperonchinolla.

  2. Valmista valkosipulikreemi. Sekoita ainekset keskenään. Tarjoile keitto kreemin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit