Liha-keltajuuricurry

Liha-keltajuuricurry tarjotaan basmatiriisin kanssa.

Ainekset

6 dl
kookosmaitoa
3 rkl
punaista currytahnaa
3 rkl
fish saucea (kalakastike)
2 rkl
ruskeaa sokeria
2 kpl
kevyesti murskattua sitruunaruohon vartta
450 g
naudanlihaa ohuina suikaleina
75 g
maapähkinärouhetta
3-4 kpl
keltajuurta lohkoina
2 kpl
punaista chiliä viipaleina
5 kpl
kaffir limen lehteä
Lisukkeeksi basmatiriisiä

Valmistusohjeet

  1. Mittaa puolet kookosmaidosta kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää currytahna ja keitä hetki. Lisää kalakastike, sokeri ja sitruunaruoho. Hauduta kunnes väri syvenee. Lisää loput kookosmaidosta ja kiehauta uudelleen.
  2. Lisää joukkoon lihasuikaleet, pähkinärouhe ja lohkotut keltajuuret. Sekoita ja hauduta n. 10 min tai kunnes neste on melkein haihtunut ja keltajuuret ovat pehmeitä. Lisää chili ja limetin lehdet. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa basmatiriisin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää