Kevätkääryleet ja chilikastiketta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kevätkääryleet ja chilikastiketta

Rapeat kevätkääryleet ja chilikastike vievät kielen mennessään.

27.8.2003 13:39

Ainekset

  • 12

    lehteä valmista kevätkääryletaikinaa (saa etnisistä ruokakaupoista)

  • 2 dl

    keitettyä riisiä

  • 1

    porkkana

  • 2

    varsisellerin vartta

  • 2

    paprikaa

  • 1 tl

    raastettua inkivääriä

  • 1-2 rkl

    soijakastiketta

  • 1

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • 1 rkl

    hienonnettua ruohosipulia

  • 0,5 rkl

    hienonnettua korianteria

  • suolaa ja pippuria

  • öljyä paistamiseen

  • 1

    valkuainen

  • <b>Chilikastike:</b>

  • 2

    keltuaista

  • 1,5-2 dl

    öljyä

  • suolaa ja valkopippuria

  • 2 rkl

    chilikastiketta

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 2 rkl

    chilikastiketta

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 2 rkl

    vettä

  • 2 rkl

    riisiviinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Kevätkääryleet:</b> Suikaloi porkkana, varsiselleri, paprika ja valkosipuli pieniksi ja ohuiksi suikaleiksi. Kuullota ne pehmeiksi pannulla öljytilkassa. Hienonna yrtit. Lisää pannulle inkivääri, soijakastike ja sitruunamehu sekä mausteet. Hauduta hetki. Lisää viimeisenä yrtit ja sekoita kaikki täytteen ainekset. Voitele kevätkääryletaikinalehti valkuaisella ja laita sille lusikallinen tai pari täytettä. Kääri tiukaksi rullaksi ja uppopaista öljyssä kullan keltaisiksi ja rapeiksi. Voit paistaa kääryleet myös paistinpannulla runsaassa öljyssä.

  2. <b>Chilikastike:</b> Sekoita keltuaisiin suolaa, pippuria ja vesi. Sekoita tehosekoittimessa ja lisää vuorotellen öljyä ja etikkaa ohuena nauhana. Mausta kastike chilikastikkeella ja valkosipulilla. Tarkista maku. Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit