Omenatorttu

Saksanpähkinärouhe tuo luonnetta omenatorttuun.

Ainekset

200 g
vehnäjauhoja
100 g
suolatonta voita
100 g
tomusokeria
4
keltuaista
0,5 tl
suolaa
Täyte:
5
kiinteää ja kirpeää omenaa
100 g
fariinisokeria
50 g
rusinoita
100 g
saksanpähkinärouhetta
1 tl
kanelia
1
sitruuan raastettu kuori ja mehu
2 rkl
voita

Valmistusohjeet

  1. Valmista pohja. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot, suola ja keltuaiset vuorotellen kevyesti sekoittaen. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia ja kauli se sitten pyöreäksi levyksi jauhotetulla pöydällä.
  2. Nosta levy pyöreään torttuvuokaan ja painele se tiiviisti sen pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
  3. Kuori omenat ja poista siemenet. Leikkaa ne omenat pieniksi kuutioiksi. Sulata voi kattilassa ja mittaa kattilaan muut ainekset. Hauduta niin, että sokeri sulaa ja kaada täyte pohjan päälle. Paista torttua uunissa 175 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kera.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää