Lampaanfilettä ja purjo-valkosipulimuhennosta voitaikinassa

Lampaanfilee ja purjo-valkosipulimuhennos tarjotaan voitaikinaan käärittynä.

Ainekset

600 g
lampaan ulko- tai sisäfileetä (kalvoista puhdistettuna)
400 g
purjoa
2 dl
kuohukermaa
0,5 dl
Dijon-sinappia
3-4 kpl
valkosipulin kynttä tai maun mukaan enemmänkin
300 g
voitaikinaa
1 kpl
kananmuna voiteluun
mustapippuria
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Halkaise purjot ja huuhdo multa hyvin pois juoksevan veden alla. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi, laita viipaleet lämpimän kattilan pohjalle ja haihduta liika vesi pois. Lisää kerma ja keitä hetki miedolla lämmöllä, kunnes kerma kiehuu kiinteäksi. Mausta valkosipulilla, pippurilla ja suolalla.

  2. Ruskista lampaanfilee kevyesti pannulla, mausta pippurilla ja suolalla ja sivele pintaan Dijon-sinappia.

  3. Kaaviloi voitaikina levyksi ja jaa neljään osaan. Voitele levyt kananmunalla. Nosta jokaisen levyn keskelle purjomuhennosta ja päälle lampaanfilee. Taita reunat tiiviisti fileen ympärille ja paina kiinni. Käännä saumapuoli alaspäin ja voitele pinta kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa 10 - 15 minuuttia.

    Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa tuoreiden vihannesten ja paistettujen sienien kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää