Reseptit

Katkaravut appelsiini-chilikastikkeessa

Katkaravut maistuvat herkullisilta appelsiini-chilikastikkeessa.

Ainekset

400-600 g
katkarapuja
2
appelsiinia
2
limeä
3 dl
kermaa
2
kokonaista punaista chilipippuria
2
kokonaista vihreää chilipippuria
1-2
salottisipulia
1 rkl
voita
paahtoleipää

Valmistusohjeet

  1. Kuori katkaravut kokonaan tai voit kuoria niin, että kuorit vain pyrstöt. Raasta yhden appelsiinin kuori karkealla raudalla tai koristeraudalla, jotta saat suikaleita. Kuori appelsiinit ja irrota liha lohkoiksi.
  2. Kuullota silputtu sipuli voissa laakeassa kasarissa. Lisää appelsiinin kuoret, halkaistut chilit ja kuullota vielä hetki. Lisää kerma, appelsiinin lihat ja limettimehu. Keitä hetki lempeällä lämmöllä ja lisää katkaravut. Anna lämmetä varovasti. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa paahdetun leivän kanssa.

    Varaa 100 - 150 g katkarapuja henkeä kohti.

Kommentit

    Näytä lisää