Reseptit

Lohipastrami

Lohipastrami maustetaan erilaisilla pippureilla.

Ainekset

400-500 g
lohifilettä
1 dl
murskattua musta-, valko- ja punapippuria
merisuolaa
friseesalaattia
rucolasalaattia
ruohosipulia
vähän parmesania
0,5 rkl
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Poista lohesta kaikki ruodot ja rasvat, jotta saat kauniin punaisen lohipalan. Mausta suolalla. Anna maustua noin 1,5 - 2 tuntia.

  2. Kääri lohi tiukkaan kelmupakettiin. Laita uuninkestävään astiaan hieman vettä ja lohipaketti siihen. Nosta 100-asteiseen uuniin ja anna lämmetä n. 5-8 minuuttia. Kuitenkin niin, että lohen sisälämpötila ei ylitä 25 astetta. Jäähdytä nopeasti.

  3. Poista kelmu ja pyörittele lohi kauttaaltaan pippuriseoksessa. Leikkaa haluamasi kokoisia paloja ja tarjoile sekoitetun salaatin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää