Lampaanfileetä tomaatti-chilikastikeessa

Tomaatti-chilikastike sopii loistavasti lampaalle.

Ainekset

600-800 g
lampaanfileetä
5-6
tomaattia
4-5
valkosipulin kynttä
2-3 dl
tomaattimehua
2
kokonaista punaista chiliä
2
kokonaista vihreää chiliä
200 g
tuoreita sieniä (esim. herkkusieniä, siitakesieniä, kantarelleja)
sokeria
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Ruskista lampaanfileet kevyesti pannulla ja mausta suolalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa muutama minuutti ja jätä liha roseeksi. Anna vetäytyä hyvin ennen leikkaamista. Kun leikkaat lihaa, leikkaa poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.

    Varaa 150 - 180 g lampaanfileetä henkeä kohden.


  2. Tomaatti-chilikastike:

    Tee pieni viilto tomaatteihin, nosta ne kiehuvaan veteen hetkeksi, jäähdytä ja poista kuoret. Paloittele tomaatit neljään osaan, poista siemenet siivilään ja puserra mehu kattilaan. Lisää tomaattimehu ja keitä kokoon noin puolet. Kuullota tomaatin lihat, valkosipulit ja hienonnetut chilipippurit voissa miedolla lämmöllä hetki. Lisää kokoon keitetty tomaattikastike. Mausta suolalla ja pippurilla sekä ripauksella sokeria. Kiehauta ja tarkista maku.

  3. Laita tomaatti-chilikastiketta lampaanfileiden väliin ja tummaa vasikan- tai lampaanlientä makua antamaan. Voit koristella annokset tuoreella kirvelillä tai muilla yrteillä. Tarjoa lisäkkeenä paistettuja sieniä.

Kommentit

    Näytä lisää