Reseptit

Katkaravuilla ja kylmäsavulohella kuorrutettua grillattua lohta

Katkaravuilla ja kylmäsavulohella kuorrutetun lohen lisukkeeksi sopii vaikka perunamuusi.

Ainekset

600 g
tuoretta merilohta
100 g
kylmäsavulohta
100 g
kuorittuja katkarapuja
50 g
suolakurkkukuutioita
1 dl
smetanaa
1 dl
hienonnettua tilliä
1 dl
hienonnettua ruohosipulia
2-3 rkl
currya
ripaus cayennepippuria
mustapippuria myllystä
3-4 rkl
parmesanjuustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa lohifileestä viistosti nahkaa myöden neljä viipaletta. Pariloi lohet kuumalla teflonpannulla nopeasti kummaltakin puolelta rapeiksi. Mausta pippurilla.
  2. Leikkaa kylmäsavulohi ohuiksi viipaleiksi ja suikaloi pieniksi. Sekoita kaikki loput aineet keskenään, parmesanjuustosta puolet. Sivele täyte pariloitujen lohiviipaleiden päälle ja ripottele loput parmesanjuustosta pintaan.
  3. Grillaa lohet uunissa grillivastuksilla noin 10 minuuttia 220 asteessa, kunnes pinta on rapea.

Kommentit

    Näytä lisää