Kampasimpukkacarpaccio ja parmesan-perunasalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kampasimpukkacarpaccio ja parmesan-perunasalaatti

Valmista alkuruoaksi maukasta kampasimpukkacarpacciota ja parmesan-perunasalaattia.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 300-400 g

    kampasimpukoita

  • 0,5 dl

    basilikan lehtiä

  • 1 dl

    oliiviöljyä

  • 1 rkl

    limetin mehua

  • 2 dl

    parmesanjuustolastuja

  • 1 rkl

    Dijon-sinappia

  • 4-6 kpl

    keitettyä perunaa

  • 2 rkl

    smetanaa tai ranskankermaa

  • mustapippuria

  • karkeaa suolaa myllystä

Valmistusohjeet

  1. Kuivaa kampasimpukat talouspaperin päällä ja ruskista kevyesti teflonpannulla nopeasti, jotta saat rapean pinnan. Jäähdytä ja leikkaa kampasimpukat noin 2 mm:n viipaleiksi.

  2. Silppua basilikan lehdet ja sekoita ne oliiviöljyn kanssa monitoimikoneessa tasaisen vihreäksi massaksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Sekoita basilikaöljy ja limettimehu kampasimpukoihin ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.

  3. Kuori ja kuutioi jäähtyneet perunat. Sekoita smetana, sinappi ja perunat keskenään ja lisää joukkoon parmesanjuusto, mausta pippurilla ja tarkista suola.

  4. Asettele kampasimpukkaviipaleet vierekkäin lautaselle ja sivele basilikaöljyä simpukoiden päälle. Nosta lusikallinen perunasalaattia lautasen keskelle simpukoiden päälle. Ripottele päälle vielä parmesania ja mustapippuria.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit