Kampasimpukkacarpaccio ja parmesan-perunasalaatti

Valmista alkuruoaksi maukasta kampasimpukkacarpacciota ja parmesan-perunasalaattia.

Ainekset

300-400 g
kampasimpukoita
0,5 dl
basilikan lehtiä
1 dl
oliiviöljyä
1 rkl
limetin mehua
2 dl
parmesanjuustolastuja
1 rkl
Dijon-sinappia
4-6 kpl
keitettyä perunaa
2 rkl
smetanaa tai ranskankermaa
mustapippuria
karkeaa suolaa myllystä

Valmistusohjeet

  1. Kuivaa kampasimpukat talouspaperin päällä ja ruskista kevyesti teflonpannulla nopeasti, jotta saat rapean pinnan. Jäähdytä ja leikkaa kampasimpukat noin 2 mm:n viipaleiksi.
  2. Silppua basilikan lehdet ja sekoita ne oliiviöljyn kanssa monitoimikoneessa tasaisen vihreäksi massaksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Sekoita basilikaöljy ja limettimehu kampasimpukoihin ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.
  3. Kuori ja kuutioi jäähtyneet perunat. Sekoita smetana, sinappi ja perunat keskenään ja lisää joukkoon parmesanjuusto, mausta pippurilla ja tarkista suola.
  4. Asettele kampasimpukkaviipaleet vierekkäin lautaselle ja sivele basilikaöljyä simpukoiden päälle. Nosta lusikallinen perunasalaattia lautasen keskelle simpukoiden päälle. Ripottele päälle vielä parmesania ja mustapippuria.

Kommentit

    Näytä lisää