Grillattu lohi haudutetun hunajafenkolin ja vihreän hernekastikkeen kanssa

Grillattu lohi tarjoillaan haudutetun hunajafenkolin ja vihreän hernekastikkeen kanssa.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 600-800 g

    merilohta

  • 3-4 kpl

    fenkolia

  • 2-3 rkl

    hunajaa

  • 100-200 g

    vihreitä tuoreita tai pakastettuja herneitä

  • 2 rkl

    voita

  • 1-2 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 dl

    hyvää kuivaa valkoviiniä

  • 1 dl

    vahvaa kanalientä

  • mustapippuria myllystä

  • merisuolaa myllystä

  • ripaus cayennepippuria

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa suomustettu lohifilee vinottain paloiksi. Pidä palat yhdessä fileen mallissa ja paista pannulla oliiviöljyssä ensin nahkapuoli rapeaksi ja vatsapuoli hyvin nopeasti. Irrota palat toisistaan, pariloi hyvin nopeasti kuumalla pannulla molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Poista fenkolista kanta ja siisti kukinnot pois. Leikkaa fenkolit pitkittäin noin kahdeksaan osaan ja kuullota voin kanssa kattilassa lempeällä liedellä. Lisää hunaja, liemi, viini ja anna hautua hiljalleen pehmeiksi. Lisää mausteet ja tarkista suola.

  3. Kuullota herneet pienessä voimäärässä ja lisää kanaliemi. Anna kiehahtaa hetki. Tee tehosekoittimessa tasainen kastike ja tarkista maku. Jos haluat kirpeyttä, lisää muutama tippa limesitruunan mehua.

  4. Kokoa lohenpalat uudelleen fileen muotoon. Paista 220-asteisessa uunissa muutama minuutti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit