Ainekset
600-800 g
merilohta
3-4 kpl
fenkolia
2-3 rkl
hunajaa
100-200 g
vihreitä tuoreita tai pakastettuja herneitä
2 rkl
voita
1-2 rkl
oliiviöljyä
1 dl
hyvää kuivaa valkoviiniä
1 dl
vahvaa kanalientä
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä
ripaus cayennepippuria
Valmistusohjeet
Leikkaa suomustettu lohifilee vinottain paloiksi. Pidä palat yhdessä fileen mallissa ja paista pannulla oliiviöljyssä ensin nahkapuoli rapeaksi ja vatsapuoli hyvin nopeasti. Irrota palat toisistaan, pariloi hyvin nopeasti kuumalla pannulla molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Poista fenkolista kanta ja siisti kukinnot pois. Leikkaa fenkolit pitkittäin noin kahdeksaan osaan ja kuullota voin kanssa kattilassa lempeällä liedellä. Lisää hunaja, liemi, viini ja anna hautua hiljalleen pehmeiksi. Lisää mausteet ja tarkista suola.
Kuullota herneet pienessä voimäärässä ja lisää kanaliemi. Anna kiehahtaa hetki. Tee tehosekoittimessa tasainen kastike ja tarkista maku. Jos haluat kirpeyttä, lisää muutama tippa limesitruunan mehua.
Kokoa lohenpalat uudelleen fileen muotoon. Paista 220-asteisessa uunissa muutama minuutti.