Grillattu lohivarras simpukkarisoton kanssa

Grillattu lohivarras ja simpukkarisotto ovat täydellinen yhdistelmä.

Ainekset

650 g
tuoretta lohta
2 kpl
salottisipulia
200 g
risottoriisiä
n. 100 g
sinisimpukan lihaa
7 - 8 dl
simpukkalientä
50 g
voita
tuoretta timjamia
tuoretta ruohosipulia
1 dl
parmesanjuustoraastetta
valko- ja mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa suomustetusta lohesta annospaloja ja tee viiltoja nahkapuolelle lohen pintaan ja lihaan lähes loppuun asti. Mausta lohipalat pippureilla ja suolalla. Lävistä lohet hyvin liotetuilla puuvartailla, jotta lohet pysyvät grillatessa kasassa.

    Keitä simpukat Ruokalasta löytyvät Simpukkaliemi -ohjeen mukaan.

  2. Kuullota pilkotut sipulit voissa kevyesti ja lisää riisi ja anna lämmetä hetki (älä anna ruskistua). Lisää simpukkalientä vähän kerrallaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä timjamin kanssa aina välillä lientä lisäten, kunnes riisi on kypsää. Lisää silputtu ruohosipuli, sinisimpukat ja parmesanjuusto. Mausta pippureilla ja suolalla. Muista, että risoton kuuluu olla kermaisen kosteaa.

  3. Nosta vartaat uuninkestävään astiaan ja grillaa 220-asteisessa uunissa grillivastuksilla noin 8 - 10 minuuttia, kunnes pinta on rapea. Jätä lohi vähän raa'aksi, jotta kalan maku säilyisi herkullisempana.

Kommentit

    Näytä lisää