Bruschetta

Bruschetta paistetaan herkullisen rapeaksi.

Ainekset

4 palaa
hiivaleipää
oliiviöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi tai 1 tl valkosipulijauhetta

Valmistusohjeet

  1. Bruschetta on italialainen alkuruokaleipä, joka voidaan tehdä enemmän tai vähemmän ruokaisaksi. Lähtökohtana on aina hyvä, voimakassitkoinen hiivaleipä, ei kuitenkaan mikään setsuuri. Ja eilispäiväinen on tähän tarkoitukseen parempi kuin tuore. Usein tällaisia leipiä myydään esimerkiksi maalaisleivän nimellä.
  2. Pannaan kaksi leipäsiivua kerrallaan hyvin kuumalle parilalle. Pariloidaan tasaisesti niin, että leipien pinta saa tumman raidoituksen. Viipaleet sivellään oliiviöljyllä, jonka seassa on murskattua valkosipulia tai valkosipulijauhetta. Vaihtoehtoisesti järjestys voi olla myös öljy-parila.

Kommentit

    Näytä lisää