Basilikamarinoitua lohta

Basilikamarinoitu lohi maistuu hyvältä leivän päällä.

Ainekset

2 dl
basilikan lehtiä
1 dl
maissiöljyä tai
hyvälaatuista oliiviöljyä
karkeaa suolaa
mustapippuria
0,5 dl
cayenne- ja mustapippurilla maustettua smetanaa (n. 1/2 dl)
400-600 g
lohta

Valmistusohjeet

  1. Puhdista lohifileistä ruodot ja kaikki rasva. Leikkaa haluamasi mallisia leveitä viipaleita. Mausta ne kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

  2. Sekoita basilikan lehdet ja ripaus karkeaa suolaa monitoimikoneessa silppurin avulla tasaiseksi. Lisää ohuena nauhana öljy joukkoon ja anna pyöriä hetken ajan. Tarkista maku. Sivele lautasen pohja kevyesti basilikaöljyllä.
  3. Nosta lohiviipaleet lautaselle ja sivele pintaan runsaasti basilikaöljyä. Lisää lohen pinnalle juoksevaa maustettua smetanaa. Halutessasi voit rouhia pintaan vielä mustapippuria, lisätä raastettua parmesaania ja tomaattia. Tarjoile paahdetun leivän tai kesällä uusien perunoiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää