Paahtokermavanukas eli creme brulee

Paahtokermavanukas eli creme brulee on klassinen ranskalainen jälkiruoka.

Ainekset

2,5 dl
kuohukerma
0,5 dl
maitoa
1
vaniljatanko
0,75 dl
sokeria
fariini- ja kidesokeria koristeluun
3
munankeltuaista

Valmistusohjeet

  1. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsen hamarapuolella sokerin ja keltuaisten joukkoon. Vatkaa keltuaiset kovaksi vaahdoksi.

  2. Lämmitä kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen. Kaada kermamaito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin, jotta vanilja ei jää kulhon pohjalle. Jaa seos uunin kestäviin annosvuokiin.

  3. Kypsennä vanukkaita 50-60 minuuttia 95-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä. Juuri ennen tarjoilua ripottele pinnalle hieman fariinikidesokerisekoitusta. Polta pinta rapeaksi joko käsikaasupullolla tai uunin grillissä. Tarjoa lisukkeena tuoreita hedelmiä.

  4. Jos vanukas ei jähmety annetussa ajassa, älä nosta lämpöä, vaan jatka paistamista. Liian kuumassa uunissa vanukkaasta tulee kokkareista.

Kommentit

    Näytä lisää