Mädillä täytetty lämmin kalamureke

Mädillä täytetty lämmin kalamureke sopii joulupöytään alkupalaksi.

Ainekset

300 g
haukifileetä
3 dl
kermaa
3 kpl
munanvalkuaista
100 g
siianmätiä
valkopippuria myllystä
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi hauki pieniksi paloiksi ja jauha monitoimikoneessa tasaiseksi. Lisää suola ja pippuri. Kaada kerma ohuena nauhana joukkoon ja lisää lopuksi valkuaiset. Puserra valmis taikina siivilän läpi, jotta murekkeesta tulee samettinen ja tasainen.

  2. Täytä voidellut vuoat puoliksi kalamurekkeella, lisää pikkulusikallinen siianmätiä keskelle ja laita päälle loput murekkeesta. Peitä vuoat alumiinifoliolla ja kypsennä vesihauteessa 60-70 C uuninlämmössä 10-15 minuuttia.

  3. Jos mureke on raakaa, jatka paistoaikaa. Älä nosta uuninlämpöä, jottei mäti kypsy liikaa. Tarjoile lämpimänä voikastikkeen kanssa.

    Vinkki: Mureketta valmistettaessa kaikkien aineiden on oltava kylmiä!

Kommentit

    Näytä lisää