Reseptit

Tuliset jättikatkaravut vartaassa

Jättikatkaravut marinoidaan tulisessa kastikkeessa.

Ainekset

16-24
jättirapua
0,5 dl
kylmäpuristettua oliiviöljyä
10-20 tippaa
tippaa tabascoa
3-4 rkl
soijakastiketta
3-4 rkl
kuivaa sherryä
1-2
valkosipulinkynttä murskattuna
Maldon-suolaa

Valmistusohjeet

  1. Ota jättikatkaravun pyrstöt sulamaan pakkasesta. Sekoita marinadi. Sherry ei ole välttämätön. Laita pyrstöt kuorineen astiaan. Kaada marinadi päälle ja pyörittele rapuja siinä. Jätä jääkaappiin sulamaan ja maustumaan muutamaksi tunniksi.
  2. Pujota pyrstöt vartaaseen ja grillaa kuumassa grillissä pikaisesti, kunnes pyrstöt saavat kauniin punertavan värin. Älä päästä liian kypsäksi.

    Varaa 4-6 rapua syöjää kohti.

Kommentit

    Näytä lisää