Voitaikinoitu sinisimpukkakeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Voitaikinoitu sinisimpukkakeitto

Sinisimpukkakeiton voi tarjota myös tällä tavalla.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 6 dl

    vahvaa sinisimpukan lientä

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 0,5

    purjo

  • 2

    salottisipulia

  • 0,5 g

    sahramia

  • 6

    valkosipulinkynttä

  • mustapippuria

  • 150 g

    kaulittua voitaikinaa

Valmistusohjeet

  1. Hienonna salottisipulit, silppua valkosipulinkynnet ja suikaloi purjo ohuiksi suikaleiksi tai renkaiksi. Kuullota sipuleita, valkosipulinkynsiä ja purjoa kattilassa pienessä voimäärässä hetken aikaa. Lisää simpukan liemi, kerma ja sahrami ja keitä hetki. Lisää lopuksi simpukan liha. Tarkista suola ja maku.

  2. Kauli voitaikina 2 - 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä hieman keittokulhoa suurempi pala. Lisää keitto kulhoon ja voitele taikina reunoista, jotta saat voitaikinan tarttumaan kulhon reunaan. Painele voitaikina voimakkaasti kiinni. Sivele voitaikinan pinta kananmunalla ja paista 220-asteisessa uunissa n. 5 - 10 min.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit