Tuorepasta

Tuorepasta syntyy yksinkertaisista raaka-aineista.

Ainekset

400 g
durumvehnäjauhoja
4 kpl
munia
liraus vettä
loraus oliiviöljyä (n.1 rkl)

Valmistusohjeet

  1. Sekoita ainekset työpöydällä (ei kylmällä kivisellä) kasaamalla jauhot keoksi ja laittamalla keon päälle kuppiin rikotut kananmunat. Sekoittele taikinaksi ja lisää vähän öljyä ja tarvittaessa kosteutta vedestä. Kun olet saanut ainekset taikinaksi, tuntuu koko komeus murenevalta. Ei hätää! Laita taikina parissa-kolmessa palassa muovikelmuun ja sitten vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin. Ja niin taikina onkin mainion läpikosteaa ja valmista käsiteltäväksi.
  2. Kauli taikinapala littanaksi, säädä pastakone isoimmalle välille ja pyöräytä taikina sen läpi. Taittele ja toista muutama kerta. Säädä kone keskiasentoon ja toista. Lopuksi hienoimmalle tai melkein. Ja niin kädessäsi on loistavaa pastalevyä, josta voit tehdä lasagnea, tagliatellea, ravioleja, tortellineja, fusilleja, tai mitä tahansa.

    Mitä tahansa siitä sitten teetkin, asettele ne pyyheliinalle odottamaan minuutin, kahden keittämistä.

    Huom! pastataikinan alkutyöt voit tehdä myös kätevästi yleiskoneella. Se on nopeaa, kätevää, muttei yhtään romanttista eikä italialaista.

Kommentit

    Näytä lisää