Seesaminsiemenillä kuorrutettua kuhaa ja mantelipyrettä

Seesaminsiemenillä kuorrutetusta kuhasta ja mantelipyreestä saa koottua näyttävän annoksen.

Ainekset

4
ruodotonta kuhafileetä
1 dl
seesaminsiemeniä
200 g
voita
2 rkl
seesamiöljyä
100 g
kuorittua perunaa
300 g
kuorittua selleriä
50 g
paahdettua mantelilastuja
1 dl
hienonnettua persiljaa
1 dl
hienonnettua ruohosipulia
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä

Valmistusohjeet

  1. Keitä kuoritut perunat ja sellerikuutiot vedessä lempeällä lämmöllä kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna kuivahtaa.

    Lisää pehmeä voi, persilja, ruohosipuli ja sekoita monitoimikoneessa tasaiseksi pyreeksi.
  2. Mausta kalat vatsapuolelta ja nosta voidellulle uunipellille nahka ylöspäin. Sivele kalan pintaan seesamiöljyllä maustettua notkeaa voita. Ripottele runsaasti seesaminsiemeniä voin päälle ja grillaa muutama minuutti noin 220-asteisessa uunissa grillivastuksilla.
  3. Nosta juurespyreetä lautasen keskelle ja sirottele päälle mantelilastuja. Nostele kuhat pyreen päälle. Koristeeksi ja tietenkin makua korostamaan voit friteerata öljyssä ohuita sellerin suikaleita kalan päälle. Tarjoile seesamiöljyllä maustetun voikastikkeen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää