Risotto ai funghi

Käytä risotto ai funghiin eli herkkutattirisottoon sekä kuivattuja että tuoreita sieniä.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 30 g

    kuivattuja herkkutatteja tai muita tatteja

  • ½ l

    tuoreita metsäsieniä, kantarelleja tai suppilovahveroita

  • oliiviöljyä

  • 2

    valkosipulin kynttä

  • merisuolaa

  • mustapippuria

  • 1

    sitruunan mehu

  • 100 g

    voita

  • 1

    punasipuli hienonnettuna

  • 250 g

    risottoriisiä (Arborio, Carnaroli tai Vialone)

  • 2 tl

    kurkumaa

  • 3/4 l

    kuumaa kanalientä

  • 4 cl

    kuivaa vermuttia

  • 100 g

    tuoretta raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohjeet

  1. Laita tatit likoamaan ajoissa. Paista metsäsienet öljyssä, kunnes niistä on haihtunut neste. Siirrä sivuun odottamaan. Puserra tateista ylimääräinen neste ja hienonna ne. Paista tatit ja hienonnettu valkosipuli kevyesti pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunan mehu.

  2. Sulata puolet voista ja lisää loraus oliiviöljyä. Kuullota punasipuli. Lisää riisi ja kurkuma. Kuullota hetken aikaa. Lisää kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Lisää tatit ja sipulit.

  3. Lisää kevyen kiehumisen edetessä edelleen kanalientä kunnes riisi on kypsää, mutta al dente. Lisää lopuksi metsäsienet, kuiva vermutti, loppu voi ja runsaasti parmesania. Sekoita ja tarjoile.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit