Purjoperunasosekeittoa ja krutonkeja

Purjoperunasosekeittoon lisätään krutonkeja rapeutta antamaan.

Ainekset

5-6 kpl
isoa jauhoista perunaa, vaikkapa Rosamundaa
1 l
vahvaa kasvislientä
4-5 kpl
purjoa (jos nuoria, kuten toivottavasti, ainakin tuplamäärä)
2 dl
kermaa, enemmän jos sielu sietää
voita
merisuolaa
valkopippuria
(loraus valkoviiniä)
leipäkuutioita

Valmistusohjeet

  1. Kuori perunat ja paloittele ne pieniksi. Leikkaa purjon valkoiset osat ja vähän vihreämpiäkin renkaiksi. Freesaa purjot voissa keittokattilassa. Lisää perunat ja pyöräytä nekin samassa voissa. Lisää vahva kasvisliemi (jos kuutioista, 3 kuutiota litraan). Keitä kypsäksi, perunat rikkinäisiksi asti.
  2. Jauha sauvasekoittimella soseeksi. Lorauta valkoviini, lisää kerma. Mausta. Lämmitä kiehumispisteeseen. Tarjoile pannulla paahdettujen paahtoleipäkuutioiden, krutonkien kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää