Reseptit
Purjoperunasosekeittoa ja krutonkeja

Purjoperunasosekeittoa ja krutonkeja
Purjoperunasosekeittoon lisätään krutonkeja rapeutta antamaan.
Ainekset
- 5-6 kpl
- isoa jauhoista perunaa, vaikkapa Rosamundaa
- 1 l
- vahvaa kasvislientä
- 4-5 kpl
- purjoa (jos nuoria, kuten toivottavasti, ainakin tuplamäärä)
- 2 dl
- kermaa, enemmän jos sielu sietää
- voita
- merisuolaa
- valkopippuria
- (loraus valkoviiniä)
- leipäkuutioita
Valmistusohjeet
- Kuori perunat ja paloittele ne pieniksi. Leikkaa purjon valkoiset osat ja vähän vihreämpiäkin renkaiksi. Freesaa purjot voissa keittokattilassa. Lisää perunat ja pyöräytä nekin samassa voissa. Lisää vahva kasvisliemi (jos kuutioista, 3 kuutiota litraan). Keitä kypsäksi, perunat rikkinäisiksi asti.
- Jauha sauvasekoittimella soseeksi. Lorauta valkoviini, lisää kerma. Mausta. Lämmitä kiehumispisteeseen. Tarjoile pannulla paahdettujen paahtoleipäkuutioiden, krutonkien kanssa.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää