Reseptit

Linnunmaksaterriini

Linnunmaksaterriini maustetaan konjakilla ja viinillä.

Ainekset

250 g
suolatonta voita
3
salottisipulia
1 rkl
persiljaa
1
timjamin oksa tai vähän kuivattua timjamia
1
laakerinlehti
6 cl
konjakkia
10 cl
portviiniä
5 cl
punaviiniä
valko- ja mustapippuria myllystä
kuivattua viherpippuria
suolaa
250 g
tuoretta ankan- tai hanhenmaksaa (myös broilerinmaksa sopii)

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele maksat kylmässä vedessä, poista suurimmat kalvot ja jänteet ja kuivaa maksat huolellisesti esimerkiksi talouspaperilla.

  2. Silppua sipulit ja anna kiehua miedolla lämmöllä konjakin, portviinin, punaviinin ja mausteiden kanssa pehmeiksi. Neste saa haihtua kokonaan.

  3. Sulata voi hitaasti 40-45 asteen lämpöiseksi niin, että sakka laskeutuu pohjalle. Jauha kädenlämpöiset maksat monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Kaada lämmin voisula joukkoon juoksevana nauhana ja lisää lopuksi mausteseos, josta on poistettu laakerinlehti. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada juokseva seos siivilän läpi muovikelmulla vuorattuun terriinivuokaan. Kypsennä vesihauteessa 70-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Jäähdytä ennen kumoamista.
  5. Leikkaa terriini kuumalla veitsellä ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile ne salaatin ja paahdetun leivän kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää