Linnunmaksaterriini - Reseptit - Ilta-Sanomat

Linnunmaksaterriini

Linnunmaksaterriini maustetaan konjakilla ja viinillä.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 250 g

    suolatonta voita

  • 3

    salottisipulia

  • 1 rkl

    persiljaa

  • 1

    timjamin oksa tai vähän kuivattua timjamia

  • 1

    laakerinlehti

  • 6 cl

    konjakkia

  • 10 cl

    portviiniä

  • 5 cl

    punaviiniä

  • valko- ja mustapippuria myllystä

  • kuivattua viherpippuria

  • suolaa

  • 250 g

    tuoretta ankan- tai hanhenmaksaa (myös broilerinmaksa sopii)

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele maksat kylmässä vedessä, poista suurimmat kalvot ja jänteet ja kuivaa maksat huolellisesti esimerkiksi talouspaperilla.

  2. Silppua sipulit ja anna kiehua miedolla lämmöllä konjakin, portviinin, punaviinin ja mausteiden kanssa pehmeiksi. Neste saa haihtua kokonaan.

  3. Sulata voi hitaasti 40-45 asteen lämpöiseksi niin, että sakka laskeutuu pohjalle. Jauha kädenlämpöiset maksat monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Kaada lämmin voisula joukkoon juoksevana nauhana ja lisää lopuksi mausteseos, josta on poistettu laakerinlehti. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada juokseva seos siivilän läpi muovikelmulla vuorattuun terriinivuokaan. Kypsennä vesihauteessa 70-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Jäähdytä ennen kumoamista.

  5. Leikkaa terriini kuumalla veitsellä ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile ne salaatin ja paahdetun leivän kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit