Lammaspata

Lammaspata haudutetaan ihanan mureaksi.

Ainekset

1 kg
lampaan paistia
8-10
salottisipulia
5
porkkanaa
2
naurista
1
selleri
2 rkl
tomaattipyreetä
3
tomaattia
3 rkl
oliiviöljyä
5 dl
valkoviiniä
5 dl
vettä
2 rkl
vehnäjauhoja
3-4 kpl
valkosipulin kynttä
2 tl
valkosipulijauhetta
2 kpl
laakerinlehteä
(vihreitä papuja tai herneitä)
timjamin oksia
musta- ja valkopippuria myllystä
merisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa liha ja juurekset kuutioiksi, mutta jätä salottisipulit kokonaisiksi. Kuumenna öljy valurautapadassa ja ruskista lihat kevyesti. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja jauhot.
  2. Lisää juurekset, vesi, valkoviini ja mausteet ja anna kiehua hiljalleen kannen alla miedolla lämmöllä 1-1,5 tuntia välillä sekoittaen. Jos käytät papuja tai herneitä, lisää ne vasta loppuvaiheessa.

Kommentit

    Näytä lisää