Kuorrutetut osterit

Osterit ovat juhlallinen alkupala.

Ainekset

20
osteria
1 dl
valkoviiniä
1 dl
vermuttia
0,5 dl
kermaa
2
munanvalkuaista
50 g
siianmätiä
valkopippuria myllystä
ripaus suolaa

Valmistusohjeet

  1. Avaa osterit ja poista liha. Valuta osterien liemet siivilän läpi kulhoon. Tarkista, että ostereiden lihoissa ei ole kuorenkappaleita. Puhdista kuoret hyvin juoksevan veden alla ja keitä niitä hetki.
  2. Kiehauta ostereita noin 15 sekuntia valkoviinissä, vermutissa ja pienessä määrässä niiden omaa lientä.
  3. Nosta osterit liemestä ja lisää kerma. Anna kiehua kokoon noin puoleen. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon vaahdotettu valkuainen. Mausta pippurilla ja tarkista suola.
  4. Nosta osterit kuoren puolikkaille. Lisää kastike ja mäti ostereiden päälle. Koristele esimerkiksi kirvelillä.

Kommentit

    Näytä lisää