Gratinoidut kampa- ja sinisimpukat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Gratinoidut kampa- ja sinisimpukat

Kampa- ja sinisimpukat kuorrutetaan juustoisella gratiinilla.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 400 g

    simpukan lihaa keitettynä

  • 200 g

    kampasimpukan lihaa raakana

  • 1 rkl

    vehnäjauhoja

  • 25 g

    voita

  • 3 dl

    sinisimpukkakastiketta

  • 50 g

    parmesaanijuustoa

  • musta- ja valkopippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Poista sinisimpukoista parta ja kampasimpukoista mäti. Jos saat tuoretta kampasimpukkaa, niin silloin mätiä ei tarvitse poistaa.

  2. Kääntele hyvin kuivatut kampasimpukat jauhoissa ja paista kevyesti voissa kauniin värisiksi. Pane simpukat lautasille ja kaada päälle simpukkakastiketta.

  3. Raasta parmesaania kastikkeen päälle ja gratinoi hetki 250-asteisessa uunissa. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit