Äyriäisiä portviinikastikkeessa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Äyriäisiä portviinikastikkeessa

Äyriäiset maustuvat herkullisiksi kermaisessa portviinikastikkeessa.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 100-150 g

    isoja katkarapuja kuorittuna

  • 100 g

    sinisimpukoita kuorittuna

  • 2

    salottisipulia

  • 2 dl

    kuivaa valkoviiniä

  • 2 dl

    tummaa portviiniä

  • 2 dl

    kalalientä

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 1 dl

    smetanaa

  • voita

  • suolaa

  • valkopippuria

  • cayennepippuria

  • 100-150 g

    jättiravun pyrstöjä kuorittuna ja raakana

Valmistusohjeet

  1. Hienonna salottisipulit ja kuullota ne kattilassa voissa pehmeiksi. Lisää kalaliemi ja valkoviini. Keitä hiljalleen, kunnes liemi on kiehunut lähes kokonaan kasaan. Lisää portviini ja kerma, kiehauta hetki. Lisää kastikkeeseen smetana. Mausta valkopippurilla, suolalla ja cayennepippurilla. Sekoita vielä sauvasekoittimella.

  2. Pariloi jättiravut nopeasti pannulla. Nosta äyriäiset portviinikastikkeeseen ja tarjoile heti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit