Äyriäisiä portviinikastikkeessa

Äyriäiset maustuvat herkullisiksi kermaisessa portviinikastikkeessa.

Ainekset

100-150 g
isoja katkarapuja kuorittuna
100 g
sinisimpukoita kuorittuna
2
salottisipulia
2 dl
kuivaa valkoviiniä
2 dl
tummaa portviiniä
2 dl
kalalientä
2 dl
kuohukermaa
1 dl
smetanaa
voita
suolaa
valkopippuria
cayennepippuria
100-150 g
jättiravun pyrstöjä kuorittuna ja raakana

Valmistusohjeet

  1. Hienonna salottisipulit ja kuullota ne kattilassa voissa pehmeiksi. Lisää kalaliemi ja valkoviini. Keitä hiljalleen, kunnes liemi on kiehunut lähes kokonaan kasaan. Lisää portviini ja kerma, kiehauta hetki.

    Lisää kastikkeeseen smetana. Mausta valkopippurilla, suolalla ja cayennepippurilla. Sekoita vielä sauvasekoittimella.

  2. Pariloi jättiravut nopeasti pannulla. Nosta äyriäiset portviinikastikkeeseen ja tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää