Vuohenjuustosalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Vuohenjuustosalaatti

Hunajainen kastike sopii täydellisesti vuohenjuustosalaattiin.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 200 g

    vuohenjuustoa (esimerkiksi Riblaire)

  • 10-20 g

    parmesaanijuustoa

  • 1/2

    purjoa

  • 4

    tomaattia

  • 4

    paahtoleivän viipaletta

  • vaaleaa friseesalaattia

  • mustapippuria myllystä

  • <b>Kastike:</b>

  • 1 dl

    hunajaa

  • loraus

    viinietikkaa

  • suolaa ja pippuria

  • 2 tl

    rosmariinia

Valmistusohjeet

  1. Pese vihannekset ja salaatti huolellisesti. Poista siemenet kaltatuista tomaateista ja kuutioi ne. Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi ja sekoita revityn salaatin, viinietikan ja tomaattikuutioiden kanssa.

  2. Paahda leivät voissa teflonpannulla ja leikkaa niiden päälle 1/2-1 cm:n paksuinen viipale juustoa. Leikkaa leivät juustopalojen muotoisiksi. Grillaa juustoleipiä 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto on kauniin ruskeaa.

  3. Nosta leivät salaatin päälle. Nosta teelusikallinen parmesaania kuumalle teflonpannulle. Tasoita hiukan ja käännä nopeasti lastalla. Nosta salaatin reunoille. Kastike: Sulata hunaja kattilassa notkeaksi. Lisää mausteet, ota pois levyltä, lisää lopuksi viinietikka.

  4. Voit koristella salaatin esim. mansikoilla. Makeat maut sopivat hyvin yhteen lämpimän vuohenjuuston kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit