Valkosuklaaterriini

Valkosuklaaterriinissä on ihanan pehmeä koostumus.

Ainekset

160 g
valkosuklaata
1
kananmuna
1
liivatelehti
3 dl
kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Yhden kananmunan sokerikakkupohja (levy).

    Täyte:
    Liota liivate kylmässä vedessä. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Suklaan lämpötila ei saa kohota yli 40 C. Älä hämmennä sulavaa seosta.

    Vatkaa kananmuna kypsäksi vesihauteessa ja lisää liotettu ja hyvin puristettu liivate. Tarkista, että seos on tasaista ennen kuin lisäät sen suklaan joukkoon.

    Lisää kevyesti vatkattu kermavaahto jäähtyneeseen suklaaseokseen.

    Kumoa täyte kelmulla vuorattuun pitkänomaiseen terriinivuokaan ja aseta kanneksi 4-5 mm:n paksuinen kakkupohja.

  2. Anna terriinin hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia ennen kumoamista. Poista kelmu ja peitä terriinin pinta kaakaojauheella. Tarjoile esimerkiksi vadelmakastikkeen kanssa.

    Käytä valkosuklaata jonka kaakaorasvaprosentti on vähintään 40, tällöin suklaa sulaa kauniin juoksevaksi.

Kommentit

    Näytä lisää