Appelsiiniglaseerattua sorsapaistia

Sorsapaisti glaseerataan lopuksi appelsiinilla.

Ainekset

2
kynittyä, patavalmista sorsaa (n. 800 g /kpl)
2
porkkanaa
1
palsternakka
0,5
selleri
2
sipulia
1,5 l
lihalientä
Appelsiiniglaseeraus:
6 rkl
appelsiinimarmeladia
1
appelsiinin mehu
1
appelsiinin kuori

Valmistusohjeet

  1. Sorsapaisti

    Varaa puolikas sorsa syöjää kohti. Sulata sorsa. Poista kädellä sorsan sisältä mahdolliset sisäelimet. Katkaise siivet viimeisestä nivelestä. Ne ovat rumia ja niissä ei ole mitään syötävää. Ruskista sorsa pannulla kauttaaltaan. Pilko juurekset ja laita uunivuokaan yhdessä sorsan kanssa. Kaada lihaliemi päälle.

    Paista 165 asteessa n. 1,5 tuntia. Jäähdytä hiukan. Halkaise lintu saksilla kahtia rintalastan kohdalta. Poista rintalasta, selkä ranka, reisi- ja siipiluut.

  2. Appelsiiniglaseeraus

    Keitä appelsiininkuoria noin 10 minuuttia. Suikaloi ohuiksi suikaleiksi. Sekoita marmeladi, mehu ja kuori keskenään, sivele seoksella sorsat nahkapuolelta. Lämmitä puolikkaita sorsia tilkassa haudutuslientä uunipellillä 200 asteessa n. 8 minuuttia.

    Tee sorsan seuraksi valkosipuliröstiä ja haudutettua punakaalia!

Kommentit

    Näytä lisää