Majoneesi

Majoneesi valmistuu munankeltuaisista, öljystä ja kermasta.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 4

    munankeltuaista

  • 2 rkl

    Dijon-sinappia

  • 4 dl

    öljyä (esim. rypsi)

  • 2 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 1 dl

    kermaa

  • 1

    valkosipulin kynsi

  • valkopippuria myllystä

  • suolaa myllystä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita sähkövatkaimella keltuaiset ja sinappi kevyesti keskenään. Lisää joukkoon vuorotellen ohuena nauhana öljyä ja valkoviinietikkaa. Sekoita koko ajan voimakkaasti. Lisää kevyesti vaahdotettu kerma ja puristettu valkosipulin kynsi. Mausta. Jos tuntuu, ettei potkua ole tarpeeksi, lisää sinappia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit