Punaviini-kanelipäärynät

Punaviini-kanelipäärynöiden kaveriksi sopii vaniljajäätelö.

Ainekset

1 plo
punaviiniä (Beajuolais nouveau)
0,5 dl
sokeria
1
kanelitanko
vaniljajäätelöä
4
päärynää

Valmistusohjeet

  1. Kuori päärynät ja nosta kattilaan. Lisää punaviini, sokeri, kanelitanko ja anna kiehua miedolla lämmöllä. Kääntele välillä päärynöitä ja ole tarkkana etteivät ne kypsy liikaa. Kun päärynät ovat sopivan pehmeitä, nosta pois viinistä ja keitä lientä kasaan niin, että jäljellä on noin 4 desilitraa.
  2. Kaada viini päärynöiden päälle, jäähdytä ja anna mehustua jääkaapissa vuorokausi. Ennen tarjoilua halkaise päärynät ja poista siemenkota pikkulusikalla.

    Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää