Kirkas herkkusienikeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kirkas herkkusienikeitto

Kirkas herkkusienikeitto on kevyt ja helppo lounas.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 1 rasia

    tuoreita herkkusieniä (keskikokoisia)

  • 2

    tomaattia

  • 1

    salottisipuli

  • 0,5

    limen mehu

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • silputtua persiljaa ja ruohosipulia

  • mustapippuria

  • ripaus cayennepippuria

  • Maldon-suolaa

Valmistusohjeet

  1. Poista sienten jalat ja keitä liemessä kuten kermaisessakin versiossa. Kalttaa tomaatit; tee pintaan veitsellä viilto ja upota tomaatit kiehuvaan veteen hetkeksi, kunnes kuori irtoaa, nosta jääkylmään veteen. Näin säilyy ryhti, väri ja maku. Poista tomaateista kuori, leikkaa neljään osaan ja poista siemenet. Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

  2. Kuullota kasarissa silputtu sipuli öljyssä, lisää sienet sellaisenaan (jos ovat oikein pieniä) tai puolitettuina ja kuullota hetki. Lisää sieniliemi, limemehu, tomaattikuutiot, yrtit, mausteet ja anna kiehahtaa. Aseta tarjolle yrteillä koristeltuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit