Grillatut kampasimpukat sieni-sahramikastikkeessa

Grillatut kampasimpukat kruunataan sieni-sahramikastikkeella.

Ainekset

250-300 g
mäditöntä kampasimpukanlihaa
200 g
tuoreita siitakesieniä (tai kuivattuja ja liotettuja tatteja)
2 dl
kuohukermaa
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1 dl
raastettua parmesanjuustoa
1 kpl
valkosipulin kynsi
ripaus sahramia
ripaus cayennepippuria
voita
oliiviöljyä
valkopippuria ja mustapippuria myllystä
Maldon-suolaa
tuoreita yrttejä kuten basilikaa ja ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. (Sovellus Pierre Orsin kampasimpukoista)

    Paloittele sienet pieniksi viipaleiksi ja ruskista voissa rapeiksi. Lisää valkoviini ja sahrami. Anna kiehua hetken. Lisää joukkoon kerma ja keitä kastiketta kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet. Mausta kastike sipulilla, pippureilla, yrteillä ja tarkista suola.
  2. Paista kampasimpukat öljyssä kauniin ruskeiksi nopeasti. Jätä simpukat mielellään vähän raaoiksi, sillä kypsinä simpukoista tulee sitkeitä. Mausta mustapippurilla, suolalla ja ripottele pinnalle runsaasti parmesanjuustoa. Nosta simpukat sienikastikkeen päälle ja koristele yrteillä ja parmesanlastuilla.

Kommentit

    Näytä lisää