Grillatut kampasimpukat sieni-sahramikastikkeessa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Grillatut kampasimpukat sieni-sahramikastikkeessa

Grillatut kampasimpukat kruunataan sieni-sahramikastikkeella.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 250-300 g

    mäditöntä kampasimpukanlihaa

  • 200 g

    tuoreita siitakesieniä (tai kuivattuja ja liotettuja tatteja)

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 2 dl

    kuivaa valkoviiniä

  • 1 dl

    raastettua parmesanjuustoa

  • 1 kpl

    valkosipulin kynsi

  • ripaus sahramia

  • ripaus cayennepippuria

  • voita

  • oliiviöljyä

  • valkopippuria ja mustapippuria myllystä

  • Maldon-suolaa

  • tuoreita yrttejä kuten basilikaa ja ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. (Sovellus Pierre Orsin kampasimpukoista) Paloittele sienet pieniksi viipaleiksi ja ruskista voissa rapeiksi. Lisää valkoviini ja sahrami. Anna kiehua hetken. Lisää joukkoon kerma ja keitä kastiketta kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet. Mausta kastike sipulilla, pippureilla, yrteillä ja tarkista suola.

  2. Paista kampasimpukat öljyssä kauniin ruskeiksi nopeasti. Jätä simpukat mielellään vähän raaoiksi, sillä kypsinä simpukoista tulee sitkeitä. Mausta mustapippurilla, suolalla ja ripottele pinnalle runsaasti parmesanjuustoa. Nosta simpukat sienikastikkeen päälle ja koristele yrteillä ja parmesanlastuilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit