Lohipiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lohipiirakka

Lohipiirakka sopii vaikka illanistujaisten suolaiseksi tarjottavaksi.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • <b>Taikina:</b>

  • 250 g

    (5 dl) vehnäjauhoja

  • 125 g

    pehmeää voita

  • 1,5 dl

    vettä

  • ripaus suolaa

  • <b>Täyte:</b>

  • 250 g

    kylmäsavulohta fileenä

  • 250 g

    tuoretta merilohta fileenä

  • 2

    sipulia

  • 2 dl

    kermaa

  • 2

    kananmunaa

  • 2 rkl

    Dijon-sinappia

  • 2-3 rkl

    tilliä

  • 2-3 rkl

    ruohosipulia

  • 2 tl

    currya

  • 100 g

    juustoraastetta

  • 50 g

    suolakurkkua

Valmistusohjeet

  1. Nypi sormilla voi ja jauhot, lisää suola ja 1,5 dl vettä. Sekoita nopeasti, ettei taikina sitkisty. Anna taikinan levätä noin tunti jääkaapissa.

  2. Silppua sipuli hienoksi ja paista kullankeltaiseksi. Leikkaa lohifileestä ohuita siivuja ja suikaloi. Yhdistä lohisuikaleet, sipulit, tilli ruohosipuli, kurkkukuutiot ja mausteet. Lisää muna-kermaseos.

  3. Kauli taikina ja nosta se paistovuokaan. Lisää lohitäyte ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 180-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Tarjoile salaatin ja kylmän ranskankerma-yrttikastikkeen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit