Lohipiirakka

Lohipiirakka sopii vaikka illanistujaisten suolaiseksi tarjottavaksi.

Ainekset

Taikina:
250 g
(5 dl) vehnäjauhoja
125 g
pehmeää voita
1,5 dl
vettä
ripaus suolaa
Täyte:
250 g
kylmäsavulohta fileenä
250 g
tuoretta merilohta fileenä
2
sipulia
2 dl
kermaa
2
kananmunaa
2 rkl
Dijon-sinappia
2-3 rkl
tilliä
2-3 rkl
ruohosipulia
2 tl
currya
100 g
juustoraastetta
50 g
suolakurkkua

Valmistusohjeet

  1. Nypi sormilla voi ja jauhot, lisää suola ja 1,5 dl vettä. Sekoita nopeasti, ettei taikina sitkisty. Anna taikinan levätä noin tunti jääkaapissa.
  2. Silppua sipuli hienoksi ja paista kullankeltaiseksi. Leikkaa lohifileestä ohuita siivuja ja suikaloi. Yhdistä lohisuikaleet, sipulit, tilli ruohosipuli, kurkkukuutiot ja mausteet. Lisää muna-kermaseos.
  3. Kauli taikina ja nosta se paistovuokaan. Lisää lohitäyte ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 180-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Tarjoile salaatin ja kylmän ranskankerma-yrttikastikkeen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää