Reseptit

Kermainen calvados-omenatorttu

Calvados-omenatortussa yhdistyvät makea vaniljakreemi ja kirpeät omenat.

Ainekset

VANILJAKREEMI:
3 dl
maitoa
10 g
voita
n. 1 dl
sokeria
3
munankeltuaista
1/2 dl
vehnäjauhoja
1 cl
calvadosta
1
halkaistu vaniljatanko
TAIKINA JA TÄYTE:
400 g
voitaikinaa
4 kpl
isoa Granny Smith -omenaa tai muuta vastaavaa

Valmistusohjeet

  1. Vaniljakreemi:

    Sekoita kaikki aineet kylminä keskenään tasaiseksi. Kypsennä seos alhaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen. Jäähdytä.

  2. Kaaviloi voitaikina noin 5 mm paksuksi levyksi. Ota pyöreällä, halkaisijaltaan 10 cm:n muotilla mahdollisimman monta kiekkoa. Levitä 1-1,5 rkl kylmää vaniljakreemiä levyjen päälle.
  3. Lisää kuoritut ja viipaloidut omenat päälle ja paista 180-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Kiillota pinta sivelemällä siihen pullasudilla esim. aprikoosihilloa. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

  4. Pirskottele tortuille juuri ennen tarjoilua hiukkasen calvadosta ja lämmitä tortut uunissa.

Kommentit

    Näytä lisää