Pistou-tahna

Pistou-tahna muistuttaa hieman pestoa, mutta siinä ei käytetä pinjansiemeniä.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 30

    keskikokoista basilikan lehteä

  • 6

    valkosipulin kynttä

  • 100 g

    raastettua, tuoretta parmesaanijuustoa

  • 1 dl

    oliiviöljyä

  • musta- ja valkopippuria myllystä

  • karkeaa suolaa

Valmistusohjeet

  1. Silppua basilikan lehdet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää suola, mausteet, valkosipulinkynnet, juusto ja sekoita hyvin. Lisää oliiviöljy juoksevana nauhana. Sekoita, kunnes tahna on tasaisen vihreää. Pistou on ranskaa ja tarkoittaa pestoa. Voit käyttää sitä peston tapaan pastan seassa, kuorrutuksissa, keitoissa, leivän päällä jne...

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit