Reseptit
Pistou-tahna

Pistou-tahna
Pistou-tahna muistuttaa hieman pestoa, mutta siinä ei käytetä pinjansiemeniä.
Ainekset
- 30
- keskikokoista basilikan lehteä
- 6
- valkosipulin kynttä
- 100 g
- raastettua, tuoretta parmesaanijuustoa
- 1 dl
- oliiviöljyä
- musta- ja valkopippuria myllystä
- karkeaa suolaa
Valmistusohjeet
- Silppua basilikan lehdet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää suola, mausteet, valkosipulinkynnet, juusto ja sekoita hyvin. Lisää oliiviöljy juoksevana nauhana. Sekoita, kunnes tahna on tasaisen vihreää.
Pistou on ranskaa ja tarkoittaa pestoa. Voit käyttää sitä peston tapaan pastan seassa, kuorrutuksissa, keitoissa, leivän päällä jne...
Kommentit
Näytä lisää