Toscakakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Toscakakku

Toscakakku saa makean mantelikuorrutteen.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 3

    kananmunaa

  • 3 dl

    sokeria

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 1-2 tl

    leivinjauhetta

  • 1

    appelsiinin mehu

  • 100 g

    sulatettua voita

  • <b>Kuorrutus:</b>

  • 140 g

    mantelilastuja

  • 140 g

    sokeria

  • 140 g

    voita

  • 1,5 dl

    kermaa

  • 1 rkl

    siirappia

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää voi ja appelsiinin mehu. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n.25cm). Paista 180°C uunissa 15-20 minuuttia.

  2. Valmista kuorrutus. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kuorrutus on kiehunut kokoon ja saanut kauniin värin. Muista sekoitella koko ajan. Levitä kuorrutus paistetun kakkupohjan päälle. Kuorruta 225°C uunissa 5-10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit