Reseptit

Toscakakku

Toscakakku saa makean mantelikuorrutteen.

Ainekset

Pohja:
3
kananmunaa
3 dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1-2 tl
leivinjauhetta
1
appelsiinin mehu
100 g
sulatettua voita
Kuorrutus:
140 g
mantelilastuja
140 g
sokeria
140 g
voita
1,5 dl
kermaa
1 rkl
siirappia

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää voi ja appelsiinin mehu. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n.25cm). Paista 180°C uunissa 15-20 minuuttia.

  2. Valmista kuorrutus. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kuorrutus on kiehunut kokoon ja saanut kauniin värin. Muista sekoitella koko ajan. Levitä kuorrutus paistetun kakkupohjan päälle. Kuorruta 225°C uunissa 5-10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Kommentit

    Näytä lisää