Reseptit

Ahvenfileet yrttismetanakastikkeessa

Näiden kermaisten ahvenfileiden lisäkkeeksi sopii perunamuusi.

Ainekset

3 dl
smetanaa
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
hienonnettua tilliä
1 rkl
hienonnettua persiljaa
2 rkl
hienonnettua
ruohosipulia
1 1/2
sitruunan mehu
valko- ja mustapippuria myllystä
veitsenkärjellinen cayennepippuria
suolaa
12-16
ahvenfileetä
suolaa
musta- ja valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Yrttismetanakastike:

    Lämmitä smetana ja kerma hiljalleen kattilassa. Lisää joukkoon yrtit, sitruunamehu ja mausteet. Lämmitä hetki ja sekoita tehosekoittimella tasaiseksi. Halutessasi voit lisätä tuoretta basilikaa ja kirveliä.
  2. Ahvenfileet:

    Poista ahvenfileiden keskellä olevat ruodot leikkaamalla. Paista fileet voissa puolikypsiksi, nosta ne kastikkeen joukkoon ja hauduta minuutti. Älä paista kalaa liikaa, ettei se kuivu.

Kommentit

    Näytä lisää