Äyriäiskeitto

Tähän keittoon voit käyttää haluamiasi äyriäisiä.

Ainekset

n. 20
kuorellista keskikokoista simpukkaa
120 g
katkarapuja suolaliemessä
100 g
jokiravun pyrstöjä suolaliemessä
1
pakastehummeri (n. 250 g)
50 g
sokeriherneitä
2 rkl
tomaattipyreetä
50 g
voita
2 tl
sinappijauhetta
1
sipuli
1
porkkana
0,5
palsternakkaa
2
sitruunaruohoa
2 dl
kookosmaitoa
8 dl
vaaleaa lihalientä
valkopippuria
cayennepippuria
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Sulata hummeri ja valuta se hyvin. Paina veitsenkärki noin 3 cm hummerin silmien takaa läpi. Halkaise hummeri keskeltä ensin pyrstöä kohden ja sitten päätä kohden leikkaamalla.
  2. Ota pyrstölihat pois kuoresta ja poista peräsuoli. Murskaa saksien kuori veitsen hamaralla tai hummeripihdeillä, ota lihat talteen. Puhdista kuori ja huuhtele puhtaaksi, pilko kuorta hiukan.

  3. Kuori ja pilko juurekset. Sulata voi kattilassa, freesaa pilkotut juurekset ja hummerin kuori. Lisää tomaattipyree, lihaliemi, halkaistut sitruunaruohot, kookosmaito ja mausteet. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia.

    Siivilöi ja keitä lientä kasaan niin kauan, että sitä jää jäljelle 6 dl. Tarkista maku.

  4. Valuta äyriäiset hyvin. Jaa liemi kahteen kattilaan. Höyrytä äyriäiset nopeasti (noin 2 minuuttia) 3 dl:ssa lientä. Pidä loppu liemi lämpimänä.

  5. Nostele äyriäiset syvälle lautaselle, kaada loppu liemi päälle, koristele suikaloidulla sokeriherneellä ja tuoreella korianterilla.

    Voit vaihdella äyriäisiä oman makusi mukaan. Muista, että äyriäiset kypsyvät erittäin nopeasti.

Kommentit

    Näytä lisää