Savusipulikeitto

Savusipulikeiton kruunaa rapea pekoniviipale.

Ainekset

4
sipulia
1/2
porkkanaa
1/4
selleriä
1/2
palsternakkaa
1/3
purjoa
mustapippuria
laakerinlehti
2 l
kasvislientä
20 g
voita
2 dl
kuohukermaa
muutama pekoniviipale

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita sipulit savustuspussiin ja uuniin 30 minuutiksi.

    Laita nokare voita kattilaan, freesaa kuoritut ja pilkotut juurekset kattilassa ja lisää kasvisliemi ja mausteet. Anna kiehua noin puoli tuntia, siivilöi.

  2. Lisää liemeen savusipulit, keitä noin 20 minuuttia. Soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella, lisää kerma, siivilöi ja tarkista maku.

    Jotta pekoniviipale ei käpristy, paista se uunissa voipaperin ja kahden pellin välissä uunin jälkilämmössä noin 20 minuuttia.

  3. Tarjoile keitto esimerkiksi isosta maitokahvikupista. Laita keiton pinnalle pekoniviipale.

Kommentit

    Näytä lisää