Sahrami-tattirisotto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sahrami-tattirisotto

Sienirisotto saa upean värinsä sahramista.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 250 g

    risottoriisiä

  • 7 dl

    kuumaa kasvislientä

  • 0,5 pussia

    sahramia (0,5 g pussi)

  • 50 g

    voita

  • 150 g

    säilyketatteja ( tai 250 g tuoreita)

  • 1

    sipuli

  • 2 dl

    valkoviiniä

  • 1

    laakerinlehti

  • tuoretta timjamia

  • 1 dl

    parmesaaniraastetta

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää tatit ja hienonnettu sipuli, freesaa hetki. Lisää riisi ja freesaa miedolla lämmöllä. Lisää laakerinlehti, hiukan valkopippuria ja timjamia. Lisää kasvislientä lämpimänä vähän kerrallaan. Anna liemen haihtua ennen lisäämistä.

  2. Lisää lopussa valkoviini ja sahrami. Anna myös valkoviinin haihtua. Koko prosessi vie noin 20 minuuttia. Riisi on valmista, kun se on juuri ja juuri kypsää eli al dente. Lisää nokare voita ja parmesaani.

  3. Nosta risotto lautasen keskelle lusikalla, koristele timjaminoksalla, tattiviipaleella ja laakerinlehdellä. Pirskottele ympärille esimerkiksi mausteöljyä. Vinkki: Tarkoitukseen sopivin riisi on aito italialainen risottoriisi, esim. Arborio tai Vialone.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit